Megismerkedni - lehetőség. Minket választani - jó döntés. Együtt dolgozni - siker!

Feliratkozás levelezőlistára

Céginformáció

E.B.D.C. Rendezvényszervező és Szolgáltató Kft. 

 

1225 Budapest, Nagytétényi út 233.

Telefonszám: +36 20 3 59 59 39

Cégjegyzékszám: 01-09-170081

Adószám: 24288572-2-43

K&H bankszámlaszám: 10401196-50526684-78751000

E-mail: office@ebdc.hu

Felsőoktatási nyilvántartási szám: 00407-2013

egyedi igényre 

Mielőtt bármilyen tesztet választanánk a munkatársak kiválasztására, elsődleges, hogy feltérképezzük, milyen jellemzőkkel kell rendelkeznie az ideális jelöltnek és milyen elvárásoknak kell majd megfelelnie.

Munkakör elemzésnek nevezzük azt a felmérést, mikor tisztázzuk, hogy az adott pozícióban milyen elvárásoknak kell megfelelnie a dolgozónak. Ezeket a tulajdonságokat sokszor a vezetők is különböző képen látják és ez, csak a személyes elbeszélgetés alatt derül ki. Ennek a fázisnak döntő jelentősége lehet a munkaerő kiválasztásban.  

Egy adott munkakör elemzésénél , gyakran nem is az összkép a legfontosabb, hanem, hogy az adott munkakörben dolgozókat is felmérjük, mivel akik kimagasló szinten teljesítenek, azoknak a kompetenciáit érdemes megfigyelni. A kiválasztás során, ha hasonló tulajdonságokkal bíró kollégákat választunk, feltehetően ugyanolyan jól fog majd teljesíteni. Ezt a sikerprofilt azaz benchmarkot mérjük fel.

Fontos a gyenge teljesítményű személyek tulajdonságprofilját is felállítani, annak érdekében, hogy a nem kívánt tulajdonságokat a jövőben kerülje a vállalkozás .

Elengedhetetlen azonban a megfelelő kritériumok és mérőszámok megállapítása. A pszichológiai alkalmasság vizsgálata során a kritériumként felállított prediktorok (dimenziók) mérésére szolgáló teszteket javasolnak munkapszichológus kollégáink a kívánt cél elérésének érdekében.